Vánoční svátky v Praze měly do klidu daleko

zachranka_noc_zimaPrávě skončené vánoční svátky měly z pohledu pražských záchranářů do klidu opravdu daleko. Během tří svátečních dnů bylo realizováno 1008 výjezdů. Standardně nejpočetnější skupinu tvoří zhoršené stavy seniorů a chronicky nemocných pacientů – jedná se například o bolesti na hrudi, poruchy srdečního rytmu, dušnosti, dekompenzace diabetiků, epileptiků.

Číst dál...

Češi na předvánočních nákupech utráceli více než vloni

vanoceŘada obchodů uvádí, že předvánoční prodeje vzrostly ve srovnání s loňským rokem až o 50 procent. Jak vyplynulo z ankety GE Money Bank, o které banka informovala v pondělí, trendem se staly nákupy praktických dárků, využívání akčních nabídek a online nakupování vánočních dárků.

Číst dál...

Pražané si letos novoroční ohňostroj neužijí

ohnostrojPražský magistrát se rozhodl ušetřit a zrušil tradiční novoroční ohňostroj, který každoročně láká desetitisíce návštěvníků. Rozhodlo o tom ještě předchozí vedení města v čele s Pavlem Bémem, řekl agentuře Mediafax Jiří Wolf, mluvčí hlavního města Prahy. PODÍVEJTE SE, JAK VYPADAL OHŇOSTROJ OSLAVUJÍCÍ PŘÍCHOD ROKU 2010!

Číst dál...

Zoo Praha věnuje dárek dětem v Africe

Tisk_knky_gorilch_pohdek2_foto_Marek_Vclavk_V předvečer Štědrého dne byla dokončena výroba sedmi tun tiskovin, které po svátcích vypraví Zoo Praha do střední Afriky. Tam mají přispět k ochraně ohrožených goril nížinných. Konkrétně jde o 15.000 výtisků knihy gorilích pohádek, jejichž hlavní hrdinkou je Moja, a 120.000 obrázků s naučnými texty na rubu.

Číst dál...

REKLAMA