Hlášení rozhlasu si mohou Zlíňané nechat zaslat i do e-mailu

Hlášení rozhlasu je především v místních částech stále nepostradatelnou formou způsobu informování občanů. Město Zlín nyní zavádí zkušební novinku, pilotní projekt, v jehož rámci je možné si nechat zasílat hlášení místního rozhlasu na svůj e-mail a následně si toto hlášení spustit na svém počítači, tabletu či mobilu.

Číst dál...

Zlín jde s dobou. Pro jízdy v centru pořizuje elektromobil

Menší provozní náklady a především mnohem větší ekologičnost. To jsou hlavní výhody elektromobilů. Na druhé straně vah je však jejich vyšší pořizovací cena. Magistrát města Zlína nyní zkušebně pořídil nákladní vozidlo – elektromobil pro Odbor městské zeleně. Další vozidlo bude během tohoto roku pořízeno pro Odbor vnitřní správy. Právě například vozidla těchto odborů vykonávají zpravidla jen krátké pojížďky ve městě, a jsou tedy zbytečně zdrojem zvýšeného množství výfukových zplodin.

Číst dál...

Čtvrtý ročník Benefičního dne „Život je dar“ podpořilo 1 107 lidí, kterým není lhostejný osud ostatních

Život je dar. To je název benefiční akce, která se v měsíci lednu uskutečnila ve Zlíně. Cílem je podpořit pacienty, kteří se statečně perou s různými formami rakoviny. Po skončení benefičního dne se suma vybraná pro zlínskou onkologii ustálila na částce téměř 367 tisíc korun. Přispívat lze i nadále na transparentní účet, a to až do 1. března, kdy bude celý výtěžek předán Komplexnímu onkologickému centru ve Zlíně. Záštitu nad akcí převzalo také město Zlín prostřednictvím náměstka zlínského primátora Jiřího Korce.

Číst dál...

REKLAMA